ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЛьвівські комунальники визначили найбільш зручний тариф

Львівські комунальники визначили найбільш зручний тариф

Львівські комунальники наполягають на тому, що рівень розрахунку мешканців на боці двоставкового тарифу. Мовляв, одноставковий тариф незручний для споживачів.

Порівняльний аналіз рівня розрахунку львів’ян при одноставковому і двоставковому тарифах, свідчить, що за двоставковим тарифом за теплопостачання мешканцям краще розраховуватися Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як стверждують у ЛМКП «Львівтеплоенерго», одноставковий тариф діяв у Львові лише 4 роки, при цьому рівень розрахунку мешканців при одноставковому тарифі свідчить, що він незручний для споживачів.

Так, за даними комунального підприємства, рівень розрахунку за перший квартал (січень, лютий, березень) у 2003 р. становив – 63,1%, у 2004 р. – 70,7%. Натомість при двоставковому тарифі рівень розрахунку за аналогічний період значно вищий: у 2011 р. – 95,9%, 2012р. – 95,9%, у 2013р. – 96,3%.

«Львівтеплоенерго», запевняє, що при одноставковому тарифі мешканцям доводиться сплачувати великі суми за теплопостачання зимою. Тому самі мешканців розбивали собі оплату за тепло і те, що не могли оплатити зимою, доплачували влітку. Натомість двоставковий тариф передбачає саме такий спосіб розрахунку – впродовж року, що дозволяє розвантажити сімейний бюджет.

Нагадаємо, у Львові готують подання на затвердження нового тарифу на теплопостачання. Новий одноставковий тариф може зрости більше, як на 40% відповідно до теперішніх цін на складники, які є у структурі тарифу.

Як повідомляла «Україна Комунальна», Галицький районний суд зупинив дію ухвали про скасування двоставкового тарифу на теплопостачання. Відповідна ухвала суду була прийнята вчора за позовом ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

 
Коментарі (0)