ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Опалювальний сезон може дорого обійтися львів’янам

Опалювальний сезон може дорого обійтися львів’янам

У Львові готують подання на затвердження нового тарифу на теплопостачання. Новий одноставковий тариф може зрости більше, як на 40% відповідно до теперішніх цін на складники, які є у структурі тарифу.

При скасуванні діючого тарифу на теплопостачання, оплата за тепло в новому опалювальному сезоні може зрости більше, як на 40%. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Зокрема, 18 липня сесія Львівської міської ради подолала вето міського голови на ухвалу «Про скасування рішень виконавчого комітету від 20.10.2006 №1189, від 08.06.2007 №365, від 02.09.2008 №930». Йдеться про скасування двоставкового тарифу на теплопостачання і перехід на одноставковий.

Тепловики провели розрахунок нового одноставкового тарифу для подання на затвердження в НКРП. Відповідно до проведених розрахунків, плата за теплопостачання має зрости більше, як на 40%.

У ЛМКП «Львівтеплоенерго» зазначають, що у структурі діючого двоставкового тарифу на тепло закладені ціни на газ, електрику, заробітну плату, податки та інше, які давно втрати свою актуальність, адже деякі з них були затвердженні ще в 2008 році. Остання корекція тарифу відбувалася у 2010 році.

Так, в серпні 2010 року ціна на природній газ для теплопостачальних підприємств зросла на 50%. Тоді тариф в частині газу підняли лише на 10%. Різницю, яка утворилася між ціною за газ, закладеною в тарифі на тепло, і ціною, за якою розраховуються тепловики, компенсує держава.

Також за ці кілька років зросла ціна на електроенергію, збільшився рівень мінімальної заробітної плати та інших витрат, які закладені в тарифі. Тому, готуючи подання на затвердження нового тарифу та проводячи його розрахунок, в новий одноставковий тариф закладаються ціни на усі витрати, які є в тарифі, станом на 2013 рік.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово - комунального господарства Геннадій Темник заявляв, що підвищення тарифів не вирішить проблем у ЖКГ, натомість необхідно зменшувати видатки у сфері ЖКГ та залучати інвестиції для модернізації галузі.

 
Коментарі (0)