ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЛьвівські очисні споруди отруюють місто

Львівські очисні споруди отруюють місто

Більшість очисних споруд водно-каналізаційних господарств Львівщини в аварійному стані.

Більшість очисних споруд водно-каналізаційних господарств Львівщини в аварійному стані. «Такий стан очисних споруд не може забезпечити належного рівня очистки стічних вод, - заявив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області Мирослав Хомяк. - Простіше назвати добре працюючі очисні, ніж перерахувати забруднювачів».

Зокрема, комунальники «Турки» скидають неочищені стоки у річку Яблунька, що є притокою Дністра. Також недостатньо-очищені води в басейн Дністра скидають МКП «Миколаївводоканал», КП «Пустомитиводоканал».
 
Одним з основних забруднювачів басейну річки Стир залишається КП «Радехівське міське ВКГ», яке здійснює викид недостатньо-очищених вод в річку Острівка.
 
Зруйновано очисні споруди у Ходорові, відтак, неочищені стоки прямують до річки Луг.
 
Унаслідок припинення фінансування з Державного бюджету ще у 1996 році зупинилося будівництво очисних споруд каналізації у Самборі, відтак стоки потрапляють у річку Стрвяж. У минулому році реконструювали очисні споруди у Раві-Руській, однак проведені заходи ще не дали покращити якість очистки до встановлених норм.
 
Також у минулому році у Великих Мостах розпочали будівництво станції знезалізнення води, зважаючи на стабільно високий вміст цього металу у воді. Це має покращити стан питної води і скиду зворотних вод.
 
«Цього року передбачено виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на часткове вирішення проблем очисних споруд, - каже начальник Державного управління Мирослав Хомяк. – Зокрема, це стосується міст Самбір, Радехів, Ходорів, Великі Мости та деяких інших населених пунктів».
 
 
Коментарі (0)