ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЛьвівські підприємства колекціонують претензії водоканалу

Львівські підприємства колекціонують претензії водоканалу

За 7 місяців цього року Львівводоканал виставив 45 претензій щодо перевищення показників забруднення стічних вод.

ЛМКП «Львівводоканал» має 52 укладених договори про приймання наднормативно забруднених стічних вод, проте не усі з зазначених 52 підприємств скидають стоки більш концентровані, ніж це передбачено у договорах.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

За умови виявлення перевищення допустимих концентрацій забруднювальних речовин у стічних водах підприємств, Львівводоканал, згідно з укладеними договорами, нараховує додаткову плату за приймання цих стічних вод, яку виставляє підприємствам у претензійному порядку.

За 7 місяців 2012 року виставлено 45 претензій щодо перевищення показників забруднення стічних вод.

Обчислена сума додаткової плати за приймання наднормативно забруднених стічних вод – 6,084 млн грн. Стягнення цієї плати відбувається у порядку, визначеному чинним законодавством України.

Зокрема у липні було виставлено 5 претензій до ПАТ «Компанія Ензим», ПАТ «Галичина-Авто», ДП «Львівський військовий лісокомбінат», ТОВ «Автомобільна група «Богдан», ПАТ «Євроазійська пивна група».

У серпні контролери відібрали 15 проб стоків ПАТ «Компанія Ензим». Результати аналізів засвідчили перевищення гранично-допустимих концентрацій у 2-7,5 разів. Перевищення виявлені також у стоках ЗАТ «Завод комунального транспорту», ЗАТ «РБУ Галич», ПАТ «Львівська кондитерська фабрика Світоч».

 
Коментарі (0)