ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЛьвівські підприємства-забруднювачі визначені

Львівські підприємства-забруднювачі визначені

Представники «Львівводоканалу» та Держекоінспекції, опираючись на дані моніторингових досліджень, назвали десять підприємств – найбільших забруднювачів повітря та стічних вод у місті Лева.

Представники «Львівводоканалу» та Держекоінспекції, опираючись на дані моніторингових досліджень, назвали десять підприємств – найбільших забруднювачів повітря та стічних вод у місті Лева. До трійки «першості» увійшли: ЗАТ «Ензим», Перша приватна броварня, ТзОВ «Барком».

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Львівської ОДА.

На першому етапі дослідження заміри проводилися в 38 точках міста, а після виявлення джерел забруднення повітря і стоків проводився постійний моніторинг за викидами підприємств-забруднювачів.

Незважаючи на те, що «Львівводоканал» збільшив для ЗАТ «Ензим» норми скиду неочищених стоків, підприємство перевищує більше ніж у 10 разів встановлені норми. Як виявилося на підприємстві є очисні споруди, але вони не функціонують.

Також Держекоінспекція повідомила, що це не єдині порушення ЗАТ «Ензим». Протягом певного періоду підприємство проводить незаконний відбір води із свердловин, за що йому було нараховано значні штрафні санкції.

«Вирішення питання з незаконними неочищеними скидами підприєств-забруднювачів у компетенції двох людей – мера Львову Андрія Садового та голови обласної адміністрації Михайла Костюка. Але вони не вирішують цієї проблеми. Тож ми, депутати, змушені звернутися до Генеральної прокуратури України щодо грубих і систематичних порушень екологічного законодавства в місті Львові», - заявила голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Ірина Сех.

 
Коментарі (0)