ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЛьвівська каналізація справляється зі зливами

Львівська каналізація справляється зі зливами

Як відзначили у ЛМКП «Львівводоканал», на відміну від інших міст України, які буквально «тонуть» під час рясних злив, у нашому місті немає значних проблем з прийомом дощових вод.

Як відзначили у ЛМКП «Львівводоканал», на відміну від інших міст України, які буквально «тонуть» під час рясних злив, у нашому місті немає значних проблем з прийомом дощових вод.

Про це «У.К.» повідомили у перс-службі Львівськї міськради.

Про особливості роботи львівських каналізаційних колекторів розповідає начальник служби каналізаційного господарства ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Васильченко:

«У старій частині міста побудована загальносплавна система каналізації: господарсько-побутові та дощові стоки транспортуються разом. Однак австрійська система каналізування так вдало продумана, що й досі працює без особливих катаклізмів. Саме завдяки розумному плануванню старе місто практично ніколи не підтоплюється. Також важливе значення має профілактичне прочищення дощоприймачів та підтримання їх у належному технічному стані.

За останні роки ми виконали великий обсяг робіт у каналізаційній господарці міста. Наприклад поміняли колектори на вулицях Городоцькій та Коновальця, замінили багато каналізаційних випусків у старих будинках. Це є постйна складна робота, якої не видно, але яку треба робити. Адже будь-яка інженерна система має свій термін експлуатації. Є випадки, коли австрійські великі цегляні колектори працюють понад 100 років без зауважень. Наприклад, центральний колектор річки Полтва шириною 5,5 м та висотою 3,5 м під час дощів заповнюється на 98%. Це є приклад доброго проектування та дотримання оптимальних ухилів при будівництві каналізаційних колекторів. Натомість «сучасні» радянські залізобетонні колектори у нових районах міста виходили з ладу за 10-15 років, їх знищувала газова корозія та помилки при розрахунках. У радянський час «економили» на діаметрах колекторів, тепер маємо з тим клопіт. Застосування сучасних миючих засобів із вмістом фосфатів сприяє «зажиренню» каналізаційних труб – утворення осаду на стінках труб. Натомість австрійським колекторам з великими діаметрами такі проблеми не загрожують».

«Протягом кількох діб у Львові йшов дощ. Підтоплень та аварійних ситуацій не виникало. Дякуємо працівникам комунальної сфери за хорошу системну роботу щодо очищення дощоприймачів», - зазначив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

 
Коментарі (0)