ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЛьвівських паркувальників залишили без хліба

Львівських паркувальників залишили без хліба

Паркувальники не мають права збирати кошти за паркування. Це є порушенням чинного законодавства. У Львові негайно мають припинити збір коштів за паркування

Збір коштів за паркування у Львові не здійснюватимуть.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Паркувальники не мають права збирати кошти за паркування. Це є порушенням чинного законодавства. У Львові негайно мають припинити збір коштів за паркування. Щоб реально встановити паркомати, як цього вимагає закон, треба мінімум півроку. Така проблема існує у всіх містах України. Всі міські голови просять, щоб Міністерство регіональної політики (Мінрегіон – ред.) відтермінувало виконання рішення хоча б до кінця року. Для нас, як для міста туристичного, не збирати кошти за паркування – це велика проблема. Просимо відтермінувати, поки будуть здійснені усі процедури з введення паркоматів», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, з 1 квітня 2012 року вступив в дію пункт 14 Постанови Кабміну № 1342 від 3 грудня 2009 року, у якому йдеться, що платні парковки в містах України обов’язково повинні бути обладнані паркоматами. За інформацією Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, з цього дня оплачувати послуги паркування слід тільки за допомогою паркувальних талонів, а також на майданчиках, обладнаних технічними засобами (паркоматами і терміналами). Відповідно до Постанови Кабміну, на кожні 10 паркомісць має бути встановленим 1 паркомат.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)