ГоловнаНовини ЖКГТранспортЛьвівський електротранспорт відремонтують за десятки мільйонів

Львівський електротранспорт відремонтують за десятки мільйонів

Вже цьогоріч у Львові планують відремонтувати близько 30% міських трамваїв та тролейбусів. На їх реконструкцію витратять майже 30 млн грн.

У цьому році у Львові планують реконструювати до 30% міського громадського електротранспорту на суму 27,6 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Відтак, планується капітальний ремонт 10 трамваїв та 10 тролейбусів. Також відреставрують 20 тролейбусів і 20 трамваїв. Крім цього, пропонується виділити 43 млн грн. з бюджету розвитку міста на статутний капітал КП «Львівелектротранс».

«Зокрема, з цих коштів пропонується виділити 5 млн грн на капітальний ремонт не менше 10 трамваїв, реконструкцію 6 трамваїв під низькопідлогові та середній ремонт ще 20», - йдеться у повідомленні.

Крім реконструкції рухомого складу електротранспорту, у Львові мають намір виділити близько 2,1 млн на капітальний ремонт колій на вул.: Княгині Ольги, вул. Франка, Винниченка тощо. Також «Львівелектротранс» планує провести цьогоріч капітальний ремонт контактної мережі від вул. Сахарова до аквапарку.

«З моменту будівництва її не оновлювали, а це більше 30 років. Лише вартість дроту складає 1,5 млн грн. Таким чином, необхідним є капітальний ремонт контактної мережі тролейбуса на вул. Патона-Ряшівська, Кропивницького-Коротка тощо. Усі ці суми розписано на статутну діяльність підприємствам, і вже вони своїми силами закуповують необхідне обладнання та матеріали і виконують роботи», наголошується у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, київська влада провела аудит «Київпастрансу», за результатами якого виявила численні корупційні схеми на підприємстві. За допомогою цих махінацій було вкрадено кілька мільярдів гривень.

 
Коментарі (0)