ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЛьвівським тарифам винесли вердикт

Львівським тарифам винесли вердикт

Львівська міська рада перевищила свої повноваження та порушила законодавство. Такий висновок зробили у Нацкомкослуг.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг підтвердила, що органи місцевого самоврядування встановлюють тарифи на комунальні послуги, зокрема, і послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, на основі тарифів на теплову енергію, встановлених Комісією. Відтак, ухвала про скасування двоставкового тарифу Львівською міською радою – це перевищення повноважень та порушення законодавства.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як зазначено у листі Нацкомпослуг на ім’я міського голови Львова Андрія Садового, прийняття міською радою ухвали про скасування двоставкового тарифу -  «це перевищення міською радою повноважень, порушення вимог діючого тарифу сфері комунальних послуг законодавства та може бути предметом розгляду у суді».

Відтак, теплопостачальні підприємства міста Львова застосовують двоставковий тарифна теплову енергію, який є встановленим відповідно до вимог законодавства.

Нагадаємо, 18 липня сесія Львівської міської ради подолала вето міського голови на ухвалу «Про скасування рішень виконавчого комітету від 20.10.2006 № 1189, від 08.06.2007 № 365, від 02.09.2008 № 930». Відповідно, тепловики провели розрахунок нового одноставкового тарифу для подання на затвердження в НКРП.

Плата за теплопостачання, відповідно до нового тарифу, мала б зрости на 38%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, львівські комунальники наполягають на тому, що рівень розрахунку мешканців на боці двоставкового тарифу. Мовляв, одноставковий тариф незручний для споживачів.

 
Коментарі (0)