ГоловнаНовини ЖКГТранспортЛьвівській залізниці загрожує підтоплення

Львівській залізниці загрожує підтоплення

Львівська залізниця готується до водопілля, адже під її опікою перебуває майже 140 потенційно вразливих об´єктів колійного господарства під час можливих паводків.

Сьогодні на Львівській залізниці є 137 потенційно вразливих об´єктів колійного господарства у період можливих паводків та льодоходу. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

При їх проходженні локомотивні бригади повинні проявляти особливу пильність та у разі виявлення ознак небезпеки терміново повідомляти керівництву залізниці. Для контролю за ходом робіт із підготовки споруд колійного господарства до проходу паводків на залізниці створено постійний оперативний штаб.

Так, враховуючи географічні особливості регіону та досвід роботи у гірському регіоні на залізниці сформовано 12 протирозмивних поїздів із 53 одиницями рухомого складу та створено запас інертного матеріалу в місцях складування (станції Самбір, Стрий, Чернівці, Хриплин, Воловець). Запас інертних матеріалів для потреб водоборотьби складає 1,3 тис. куб. м каменю бутового, 393 куб. м щебеню, 600 куб. м піску.

На підприємствах проведено технічні навчання та інструктажі осіб, які зайняті у підготовці та проведенні безпечного пропуску льодоходу і паводків.

Зауважимо, під час льодоходу і пропуску весняних вод відповідальні працівники дистанцій колій проводять додаткові огляди та спостереження за станом  небезпечних об’єктів земляного полотна та штучних споруд, «хворих» місць земляного полотна. За необхідності залізничники вживають оперативні заходи для забезпечення безпеки руху поїздів.

Окрім того, відокремлені підрозділи служби колії виконують укріплювальні роботи з метою підготовки до проходження льодоходу і весняного паводку, а саме укріплено габіонами опору моста км 239+540 дільниці Коломия–Чернівці, також берегоукріплювальні роботи тривають в районі мостових переходів  км 83 пк 4 та 106 км  пк 3 дільниці Королево-Тересва.

Нагадаємо, у 2013 році працівники залізниці виконали лікування земляного полотна на 7 об’єктах магістралі, ремонт підпірних стінок на 3 об’єктах та влаштування берегоукріплювальних робіт на 4 об’єктах. Продовжити роботу заплановано і у поточному році. Відтак на 2014 рік передбачено провести лікування земляного полотна на 7 об’єктах на території залізниці, ремонт підпірних стінок на 2 об’єктах, облаштування берегоукріплювальних робіт на 2 об’єктах та відновлення водовідводів на 2 об’єктах. 

 
Коментарі (0)