ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання«Львівводоканал» масово ставить лічильники

«Львівводоканал» масово ставить лічильники

«Львівводоканал» встановлює загальнобудинкові лічильники води у будинках міста. Також компанія оснащує лічильниками водозабори. Максимальний контроль споживачів дозволить виявити крадіжки води.

«Львівводоканал» встановив 134 загальнобудинкові лічильники у міських будинках. Водночас, тривають роботи із обладнання артезіанських свердловин водолічильниками. На комунальному підприємстві планують охопити обліком усі водозабори до червня 2015 року, передає прес-служба Львівської міської ради.

«Чіткий облік води на кожному етапі від джерела до споживача — це вимога Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Відтак, у інвестпрограмі на 2014 рік ми передбачили кошти та поетапно встановлюємо лічильники як у будинках, так і на водозаборах. Таким чином, ми обладнали приладами обліку 12 будинків у Галицькому районі, 16 у Франківському, 28 у Залізничному, 18 у Шевченківському, 14 у Личаківському та 46 у Сихівському районах міста», - зазначають у ЛМКП «Львівводоканал».
 
Показники лічильників «Львівводоканал» отримує автоматично - через інтернет. Щомісяця виявляють, що різниця між обсягами води, яку подали до будинку та за яку сплатили мешканці, в середньому складає 25%.
 
Комунальники зазначають, що встановлення загальнобудинкових лічильників не лише допомагає визначити втрати води всередині будинку, а й значно дисциплінує споживачів. 
 
«Ми аналізуємо, скільки води поступає до людських помешкань. Причиною різниці у показниках можуть бути як похибки квартирних лічильників, так і крадіжки води. Спільно з працівниками ЖЕКу наші фахівці з'ясовують обставини та причини таких розбіжностей. Завдяки подвійному контролю значно зменшується кількість втручань у роботу квартирних лічильників», - розповіли у ЛМКП «Львівводоканал». 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», якщо температура повітря у Львові впродовж дня буде суттєво підвищуватися, то об’єкти теплопостачання працюватимуть в економному режимі.
 
Коментарі (0)