ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Львівводоканал» вимагає у держави компенсації різниці у тарифах

«Львівводоканал» вимагає у держави компенсації різниці у тарифах

Держава заборгувала КП «Львівводоканал» за різницю у тарифах 123 млн грн

Як зазначив виконуючий обов’язки директора підприємства Степан Пакіж, на сьогодні держава заборгувала  «Львівводоканалу» за різницю у тарифах 123 млн грн.

Про це «Україну Комунальну» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Якби держава компенсувала дані 132 мільйонів гривень, то ми б їх скерували на погашення позики Світового банку. Є інший тільки один механізм – кошти з міського бюджету. Сьогодні міський бюджет такої можливості не має. Тому ми знаходимося у юридичних дебатах. Якщо Державна комісія не закладає у тарифі суму на погашення, то Водоканал не має інших доходів. Те, що ми отримуємо у тарифі, сто відсотків йде на оплату за електроенергію, на заробітну плату і невеликі суми на матеріали та ремонт, немає інших статей доходу» - розповів Степан Пакіж.

У свою чергу міський голова, зазначив, що нинішня політика Обленерго та НКРЕ, щодо Водоканалу є неприпустимою.  «Ріст вартості електроенергії для Водоканалу є – близько 4%, а автоматичної зміни тарифу нема. І це є не цілком чесно, бо якщо Обленерго чи НКРЕ (Національна комісія регулювання електроенергетики України) піднімають ціну на електроенергію, а це левовий складник у вартості тарифу, автоматично треба міняти і тариф на воду, а це не робиться», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

 
Коментарі (0)