ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання«Львівводоканал» збиткує через крадіжки люків

«Львівводоканал» збиткує через крадіжки люків

Цьогоріч «Львівводоканал» встановив понад 700 люків. Їх постійно крадуть, а тому компанія вимушена встановлювати нові, на що уходять сотні тисяч гривень.

Упродовж січня-вересня цього року працівники ЛМКП «Львівводоканал» встановили 782 нових люки на каналізаційних та водопровідних колодязях міста. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

«Наші працівники здійснюють перевірку накриття колодязів один раз на місяць, відповідно до затверджених графіків. Іноді нам телефонують мешканці і повідомляють, що викрали люк. Зокрема, у вересні були повідомлення про крадіжки люків на вулилі Городоцькій, 359 та на вулиці Єрошенка, 4. Ми звернулися у райвідділ міліції. Однак, зазвичай, виявити зникнення чавунного люка по гарячих слідах дуже важко», - зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».
 
У комунальному підприємстві зазначають, що вартість чавунного люка коливається від 1700 до 2000 грн. Відтак, «Львівводоканал» зазнає величезних збитків від крадіжок. Загалом цьогоріч на закупівлю люків для накриття колодязів водоканалівці витратили 470 тис. грн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в ряді будинків кількох районів Харкова 21 жовтня тимчасово припинено водопостачання.
 
Коментарі (0)