ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМАГАТЕ втратило зв'язок із Запорізькою АЕС

МАГАТЕ втратило зв'язок із Запорізькою АЕС

МАГАТЕ втратило дистанційний зв'язок зі своїми системами спостереження на ЗАЕС

 

Міжнародне агентство з атомної енергетики (МАГАТЕ) вратито зв'язок із тимчасово захопленою Запорізькою атомною електростанцію.

Це сталося вже вдруге за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляє МАГАТЕ у Twitter.

"МАГАТЕ знову втратило дистанційний зв'язок зі своїми системами спостереження, встановленими на Запорізькій атомній електростанції. Це підкреслює необхідність відвідування МАГАТЕ об'єкта найближчим часом", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що зв'язок зник ще 25 червня "через порушення систем зв'язку на об'єкті".

Гендиректор агентства Рафаель Маріано Гроссі заявив, що його інспектори можуть виконувати важливу роботу з верифікації ядерного матеріалу. Однак це можливо виключно у разі, якщо вони безпосередньо перебувають на майданчику ядерного об'єкта.

На Запорізькій атомній електростанції досі перебувають російські окупанти і представники "Росатому". Вона працює в енергомережі України,синхронно з Об'єднаною енергетичною мережею ЄС. Персонал, який обслуговує АЕС – український, який був і до 24 лютого.

На території АЕС російські терористи готують провокацію. Загарбники затримали кількох співробітників і тортурами вимагають у них "зізнання". Зокрема, про те, що вони нібито ще у березні у бетонні чаші охолоджувальних басейнів скинули зброю – чи то вибухівку, чи то снаряди.

Під таким приводом окупанти хочуть осушити басейн для перевірки його чаш та зупинити насоси, які подають воду на системи безпеки енергоблоків.

 

 

 

 

 
 
Коментарі (0)