ГоловнаНовини ЖКГЖитлоМайнові права в Криму залишаються за їхніми власниками

Майнові права в Криму залишаються за їхніми власниками

Майнові права в Криму зберігаються за власниками відповідно до українського та міжнародного законодавства. Укрдержреєстр зазначає, що причин для скасування прав власності немає.

Права власності юридичних і фізичних осіб на майно в Криму у зв'язку з невизнанням Україною проведеного референдуму 16 березня визначаються згідно з реєстраційними даними щодо об'єктів згідно чинного українського та міжнародного законодавства. Таку позицію озвучив голова Державної реєстраційної служби України Ігор Алексєєв, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Був псевдореферендум, незаконний, який, природно, українською владою не визнається. Російська сторона визнала його і робить якісь кроки, але це фактично не позбавляє громадян власності на підставі тих документів, які видані українською стороною в рамках чинного законодавства і на абсолютно законних підставах», - сказав він.

При цьому Ігор Алексєєв наголосив, що майнові права юросіб і фізосіб на об'єкти і доступ до них на території Криму гарантується власникам як українським, так і міжнародним законодавством.

«Вони є власниками, у них є відповідні правовстановлюючі документи, і фактично, за всіма законами, як України, так і міжнародними, у них є доступ до свого майна», - сказав він.

Укрдержреєстр зі свого боку забезпечить необхідну оперативну обробку наданих громадянами документів для внесення до держреєстру даних про права власності на майно в Криму, додав Ігор Алексєєв.

Ігор Алексєєв також повідомив, що Укрдержреєстр поки не отримував офіційних звернень від представників російських органів влади і невизнаних українською стороною представників влади Криму щодо перереєстрації майнових прав автономії.

 
Коментарі (0)