ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Майже 24 тисячі будинків досі не оснащені теплолічильниками

Майже 24 тисячі будинків досі не оснащені теплолічильниками

Найбільша кількість неоснащених лічильниками будинків спостерігається у Донецькій, Одеській, Полтавській та Луганській областях.

Найбільша кількість неоснащених лічильниками будинків спостерігається у Донецькій, Одеській, Полтавській та Луганській областях.

Станом на сьогодні в Україні не оснащено лічильниками теплової енергії майже 24 тис. будинків. 

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"На сьогодні в Україні налічується 23 800 будинків, які необхідно обладнати загальнобудинковими приладами обліку теплової енергії", - написав Г.Зубко.

При цьому він уточнив, що найбільша кількість неоснащених лічильниками будинків - у Донецькій, Одеській, Полтавській та Луганській областях.

Як повідомлялося раніше, нещодавно Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", що визначає правові, економічні та організаційні засади забезпечення комерційного, зокрема розподільного, обліку послуг з постачання теплової енергії, гарячої води і централізованого водопостачання. 

Тобто саме завдяки обліку населення платитиме лише за спожиті ресурси і це сприятиме зменшенню витрат споживачів на оплату комунальних послуг.

Нагадаємо, 23 червня Верховна Рада зобов’язала мешканців новобудов, які не під’єднанні до інженерних мереж, встановлювати будинкові лічильники на тепло, воду за власні кошти.

Парламентарі у другому читанні підтримали 238 голосами відповідний законопроект.

Законопроект визначає, що співвласники новобудови або самі купують лічильники або це робить оператор зовнішніх мереж. В останньому випадку мешканці будинку сплачують оператору за встановлення лічильників.

 

 
Коментарі (0)