ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаМайже 30% енергії ЄС видобуваються з відновлювальних джерел

Майже 30% енергії ЄС видобуваються з відновлювальних джерел

Частка відновлювальних джерел енергії (сонячних, вітрових, біоелектростанцій тощо) у 2018 році сягнула 29% від загальної генерації електроенергії в Євросоюзі

Частка відновлювальних джерел енергії (сонячних, вітрових, біоелектростанцій тощо) у 2018 році сягнула 29% від загальної генерації електроенергії в Євросоюзі.

«Відновлювані джерела енергії займають 29% виробництва енергії в ЄС Вітрова, сонячна та гідроенергетика — основні гравці ринку відновлюваної енергії. Біоенергетика складає 6% від загального виробництва ВДЕ в ЄС», — повідомляється у «Дайджесті» Укренерго.

Там додають, що до 2020 року біоенергетика складатиме 20% загальної енергії, виробленої з альтернативних джерел.

Нагадаємо, що у Європейському банку реконструкції та розвитку повідомили, що припинили фінансування будівництва сонячних електростанцій в Україні через непрозору систему державної підтримки. Водночас 14 грудня там повідомили, що профінансують будівництво трьох сонячних електростанцій на Миколаївщині на 18 мільйонів євро.

Напередодні стало відомо, що в ухваленому Радою законі, який запроваджує нові правила оподаткування посилок, містяться норми, які звільняють від ПДВ устаткування для сонячних та вітрових електростанцій.

 

 
Коментарі (0)