ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаМайже половина боргів по зарплаті - це борги підприємств Донбасу і зони АТО

Майже половина боргів по зарплаті - це борги підприємств Донбасу і зони АТО

Половина боргів по заробітній платі в Україні, що утворилися станом на початок травня поточного року, становлять борги підприємств Донецької та Луганської областей, а також підприємств, які наразі знаходяться в зоні АТО та на непідконтрольній території

Майже половина боргів по заробітній платі в Україні, що утворилися станом на початок травня поточного року, становлять борги підприємств Донецької та Луганської областей, а також підприємств, які наразі знаходяться в зоні АТО та на непідконтрольній території. Про це йдеться в коментарі Міністерства соціальної політики України.

«За даними Держстату загальна сума заборгованості із заробітної плати з урахуванням підприємств, розміщених на непідконтрольній українській владі території, станом на 1 травня 2017 року у порівнянні із сумою заборгованості на 1 квітня 2017 року збільшилась на 115,4 млн грн, або на 5,6 відсотка і склала 2 185,2 млн гривень, - йдеться у коментарі. - Із цієї суми борги у Донецькій та Луганській областях становлять 355,2 млн грн та 535,0 млн грн відповідно. Майже 500 млн грн, або 21,9 % – це борги підприємств, що знаходяться в зоні проведення антитеррорестичної операції».
 
У Мінсоцполітики звертають увагу: стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості залишається одним з найбільш актуальних питань, що знаходяться на постійному контролі Уряду.  І не дивлячись на значний негативний вплив військовий дій, в цілому спостерігається тенденція щодо зменшення заборгованості із заробітної плати.
 
«І це стало можливим саме завдяки особливому контролю Уряду за дотриманням фінансової дисципліни в країні», - йдеться у коментарі Міністерства.
 
Коментарі (0)