ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГМайже всі українці отримали документи на субсидії

Майже всі українці отримали документи на субсидії

Більшість населення України вже отримало необхідні документи для оформлення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Принаймні у цьому переконаний уряд.

Близько 90% українців вже отримали заяви та декларації для отримання субсидій. Про це на селекторній нараді з головами ОДА заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, - повідомляє УНН.

«За моїми даними, близько 90% українців отримали заяви та декларації для отримання субсидій, а 10% громадян ще ні», - сказав він.

Окрім того, Прем'єр-міністр доручив головам обласних адміністрацій створити «гарячі лінії» для інформування громадян щодо отримання субсидій.

Нагадаємо, раніше Прем’єр-міністр наголошував, що цьогоріч уряд направить на субсидіювання населення 24,5 млрд грн. Це дозволить захистити від підвищення тарифів на комунальні послуги людей, котрі цього найбільше потребують.

Зауважимо, з 1 квітня в Україні зросли тарифи на електроенергію та природний газ для потреб населення. З 1 травня очікується підвищення тарифів на централізоване опалення та гаряче водопостачання. Також подорожчає вода.

Уряд Арсенія Яценюка ініціював підвищення тарифів для населення на всі види енергоресурсів до економічно обґрунтованого рівня з минулого року. Причина — вимоги МВФ та дефіцит «Нафтогазу», який зараз вже перевищує державний бюджет України.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
17 Квітня 2015 p. 22:29
За розпорядженням державних органів у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ були звільнені деякі працівники, а на їх робочі місця прийняті інші працівники. Нагадаю, що "ліквідація" державної установи -- це лише зміна цією установою кода ЄДРПОУ, без скорочення посад. А тепер при нарахуванні субсидії держава штучно приписує цим звільненим єю працівникам дохід у 1218 гривень, що очевидно, є фальсифікацією. Але одночасно усі претенденти на субсидію повідомляються, що при штучному заниженні доходу у декларації, вони мають віддати державі подвійний розмір отриманої субсидії. Виходить, що обман з боку людини карається, а обман з боку держави вважається нормою.