ГоловнаКоментаріЗаконодавствоМаксим Гольдарб назвав два сценарії вирішення «газового» питання

Максим Гольдарб назвав два сценарії вирішення «газового» питання

Окружний адмінсуд Києва відмовив у задоволенні клопотання Кабміну про призначення товарознавчої експертизи й перейшов до письмового провадження за справою «Тарифної мобілізації» проти Кабміну щодо скасування ціни на газ та призупинення дії Постанови № 315
Окружний адмінсуд Києва відмовив у задоволенні клопотання Кабміну про призначення товарознавчої експертизи й перейшов до письмового провадження за справою «Тарифної мобілізації» проти Кабміну щодо скасування ціни на газ та призупинення дії Постанови № 315.
 
Про це повідомив автор позову, ініціатор «Тарифної мобілізації» Максим Гольдарб за результатами судового засідання, що відбулося 28 грудня.
 
«Очевидно, суд не наважився й надалі затягувати хід справи, яка триває вже 7 місяців, відколи “Тарифна мобілізація” ініціювала всеукраїнський судовий процес проти Кабміну щодо завищеної вдвічі ціни на газ у розмірі 6879 грн за тисячу кубів», – коментує Гольдарб.
 
За його словами, остаточне рішення суду має бути вже на початку січня 2017 року. «Цікаво, у що в результаті воно виллється. Адже «Тарифна мобілізація», обґрунтовуючи свій позов, насамперед звернула увагу суду на те, що нові ціни на газ не є прозорими та не відповідають принципу недискримінаційності, а отже, прямо протирічать Закону «Про ринок природного газу». Так-от, два місяці тому цей же суд став на бік промислових споживачів, скасувавши для них ряд тарифів. При цьому аргументи суду були аналогічні до тих, на які вказуємо ми: він підтвердив, що були допущені порушення принципу недискримінаційного ціноутворення, принципу гласності та відкритості процедур прийняття регуляторних актів», – говорить ініціатор антитарифного руху.
 

«Хочеться сподіватися, що в справах, де відстоюються права людей, суд буде послідовним і так само справедливим. В іншому випадку можливі два сценарії розгортання подій. Або власний тарифний спротив заявлять українці – люди все активніше відмовляються від оплати комуналки, на що вказує й офіційна статистика, за якою комунальні борги вже сягають понад 17 млрд грн. Або на політичне рішення таки зважиться президент, який має безпосередній вплив на всіх високопосадовців, що контролюють вітчизняний енергетичний ринок, і який прекрасно розуміє, що людям просто нічим сплачувати за тарифи, коли їхні доходи скоротилися чи не в чотири рази. Тим більше, що ці тарифи є необґрунтовані та грабіжницькі», – переконаний Максим Гольдарб. 

 
Коментарі (0)