ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМалозабезпеченим громадянам пропонують зменшити плату за «комуналку»

Малозабезпеченим громадянам пропонують зменшити плату за «комуналку»

Парламентарі хочуть звільнити від оподаткування за сплату за ЖКП малозабезпечених громадян. Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді.

Вчора у Верховній Раді зареєстрували проект Закону №2592 «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (щодо звільнення малозабезпечених громадян від оподаткування сплати за комунальні послуги). Необхідність прийняття законопроекту обґрунтовують відсутністю можливості у малозабезпечених шарів населення сплачувати за комунальні послуги.

Метою документу, згідно з пояснювальною запискою, є зменшення плати за житлово-комунальні послуги для малозабезпечених громадян. Завданнями законопроекту є захист малозабезпечених громадян, утвердження соціальної справедливості, рівності та стабільності в суспільстві.  

Зауважимо, що це не перший проект Закону, який пропонує звільнити від оподаткування на ЖКП певні категорії громадян.

Нагадаємо, вчора парламентарі прийняли за основу законопроект №2226 «Про внесення змін до Податкового кодексу України». Відповідний документ пропонує звільнити від оподаткування нерухомості релігійних організацій.

Кількома днями раніше, народні депутати пропонували законопроектом №2513 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування господарських (присадибних) будівель і споруд)», звільнити від оподаткування на господарські будівлі сільське населення з низьким рівнем доходів.

Не оподатковувати нерухоме майно непрацездатних громадян пропонує проект Закону № 2491 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від податку на нерухоме майно соціально незахищених верств населення)».

 
Коментарі (0)