ГоловнаНовини ЖКГПодіїМарченко роз'яснив, чому збільшили фінансування ДБР і ОП в бюджеті 2021

Марченко роз'яснив, чому збільшили фінансування ДБР і ОП в бюджеті 2021

Міністр фінансів Сергій Марченко пояснив, чому в проєкті держбюджету-2021, складеного з дефіцитом і зі скороченням фінансування ряду напрямків, збільшили витрати на Офіс президента і ДБР
Міністр фінансів Сергій Марченко пояснив, чому в проекті держбюджету-2021, складеного з дефіцитом і зі скороченням фінансування ряду напрямків, збільшили витрати на Офіс президента і Державне бюро розслідування (ДБР).
 
Про це він повідомив в інтерв'ю «Радіо Свобода».
 
Марченко зазначив, що фінансування ГБР в порівнянні з НАБУ збільшується через те, що «НАБУ було створено ще в 2015 році, і до сих пір бюджет НАБУ вже сформований, і ми його чітко розуміємо, і ми індексуємо на рівень інфляції, і ми індексуємо дійсно ті речі, які дійсно необхідні».
 
«ДБР – орган, який був створений досить недавно. У них ані немає абсолютно забезпечення комп’ютерною технікою, ані не набрана достатня кількість людей. Тобто це питання суто технічне. І люди, які дійсно хочуть розібратися, можуть запитати у нас. Ми чітко пояснимо, чому, наприклад, ми збільшили», – сказав він
 
Крім того, Марченко, зазначив, що за останні роки президенти України не вважали за необхідне дбати про Офісі президента.
 
«У зв'язку з цим рівень зарплат службовців, а це люди, які працюють в Офісі президента, в порівнянні з секретаріатом Кабміну і апаратом Верховної Ради, значно нижче», - пояснив він ситуацію з витратами на Офіс Зеленського.
 

При цьому, за словами Марченка, в Офісі президента заявили про готовність скоротити штат на 10%, щоб зменшити витрати, і внести це скорочення в проект держбюджету між 1 і 2 читанням. 

На забезпечення діяльності президента і його офісу в кошторисі на наступний рік закладено 1 мільярд 269 мільйонів гривень (на нинішній рік було понад 912 мільйонів), на ДБР – 2 мільярди 484 мільйони гривень (було 1 мільярд 417 мільйонів).
 
Нагадаємо, серед іншого, скорочуються обсяги виплат пільг і субсидій громадянам (заплановано 36 мільярдів 608 мільйонів, на нинішній рік було понад 39 мільярдів 329 мільйонів гривень), також в умовах війни Росії проти України скоротилося фінансування Міністерства оборони (на 2021 рік 117 мільярдів 632 мільйони гривень, на 2020 рік 117 мільярдів 505 мільйонів).
 
Коментарі (0)