ГоловнаНовини ЖКГПодіїМаркарова:«Мінфін продовжує успішно виконувати план фінансування державного бюджету»

Маркарова:«Мінфін продовжує успішно виконувати план фінансування державного бюджету»

Міністерство фінансів України за підсумками аукціону з облігації внутрішньої державної позики, залучило до держбюджету майже 6,6 млрд грн.
Міністерство фінансів України за підсумками аукціону з облігації внутрішньої державної позики, залучило до держбюджету майже 6,6 млрд грн.
 
Про це повідомила у Facebook поки що чинний міністр фінансів Оксана Маркарова.
 
"Міністерство фінансів на аукціоні 3 березня 2020 року залучило 6 583 млн грн (6-місячні номіновані в гривні ОВДП – 1 026 млн грн; 9-місячні номіновані в євро ОВДП – 201 млн євро або 5 557 млн грн)", - вказала міністерша.
 
З її слів, при цьому ставки - 2,22% євро і 9,9% гривня.
 
"Не зважаючи на турбулентність на ринках капіталу у зв'язку зі змінами в настроях інвесторів та новими глобальними ризиками Мінфін продовжує успішно виконувати план фінансування державного бюджету", - додала очільниця Мінфіну.
 
Нагадаємо, доходи Державного бюджету України за січень 2020 року становили 42,6 млрд грн, що на 13,8 млрд грн, або на 24,5% менше від планового показника на цей місяць.
 
Головною причиною недовиконання доходів стали "суттєві зміни макроекономічних показників у порівнянні з прогнозом уряду, затвердженим у жовтні 2019 року". 
 
Коментарі (0)