ГоловнаНовини ЖКГТранспортМаршрутки не витримують конкуренції з комунальним транспортом

Маршрутки не витримують конкуренції з комунальним транспортом

Після появи нового рухомого складу на дорогах Києва, люди стали більше користуватися громадським транспортом.
Після появи нового рухомого складу на дорогах Києва люди стали більше користуватися громадським транспортом. 
 
Про це розповів голова КМДА Олександр Попов в прямому ефірі телеканалу «Київ», інформує прес-служба адміністрації.
 
Нині ми спостерігаємо дуже позитивну динаміку. І я думаю, що з кожною новою партією рухомого складу вона тільки покращуватиметься. Автобусний парк зараз перевозить на 30% більше пасажирів, аніж до того, як ми випустили цей транспорт, тролейбусний – на 12% більше. Наразі, графік постачання тролейбусів дещо змістився з об’єктивних причин. Основна партія надійде пізніше. Переконаний, що після цього ми матимемо аналогічну ситуацію і в тролейбусному парку», – сказав Олександр Попов.
 
Водночас, за словами голови КМДА, у місті спостерігається зниження ціни на перевезення у приватному громадському транспорті. Зокрема, 8 приватних перевізників знизили вартість проїзду на 50 копійок після того, як на маршрути де вони здійснюють перевезення вийшли нові комунальні автобуси та тролейбуси. Деякі перевізники, не витримуючи конкуренції з оновленим міським транспортом, узагалі відмовляються від частини маршрутів.
 
«Деякі маршрути втратили рентабельність, вони не можуть конкурувати з містом, тому були закриті самими перевізниками. І це ще раз підтверджує, що ми реалізуємо політику, яка спрямована на цивілізовану конкуренцію з акцентом міської влади на розвиток комунального транспорту. Наш транспорт – це безпека, це доступна ціна, це комфорт. Розвиваючи таку політику й надалі, переконаний, ми обов’язково матимемо значне покращення транспортної ситуації в місті», – наголосив Олександр Попов.
 
 
Ольга Туча
 
 
Коментарі (0)