ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїМаріуполь: через стрибок напруги згоріли будинки і техніка

Маріуполь: через стрибок напруги згоріли будинки і техніка

У результаті стрибка напруги в електромережі до 380 вольт у 246 будинках згоріла побутова техніка. З цієї ж причини сталося займання в двох будинках

Жителі селища Троїцький, що на Лівобережжі Маріуполя, сьогоднішню ніч згадуватимуть як страшний сон.

«О 0:50 у результаті стрибка напруги в електромережі до 380 вольт у 246 будинках згоріла побутова техніка. З цієї ж причини сталося займання в двох будинках, розташованих по вул. Крилова і Кольоровий. В одному випадку задимленим виявилися ванна кімната і коридор, а в іншому – півбудинку», - розповів член КСН «Селище Троїцький» Геннадій Костирко.

Аварія з електропостачанням сталася вночі, коли більшість мешканців уже спали. Те, що обійшлося без жертв, люди називають дивом. Але одну сім'ю, члени якої отруїлися чадним газом, медикам довелося госпіталізувати.

Мешканці кажуть, що аварійна ситуація виникла через коротке замикання на трансформаторній підстанції.

«Трансформаторна підстанція працює з 50-х років, і жодного разу за цей час вона не ремонтувалася. Ми неодноразово зверталися в ПЕС із проханням поміняти її або відремонтувати, але на наші прохання ніхто не реагував», - говорять у КСН.

Зараз ініціативна група мешканців шукає правди в Орджонікідзевській райадміністрації. Як зазначив Геннадій Костирко, буде створена комісія, яка розслідує дану подію.

«Ми будемо вимагати від ПЕМ відшкодування морального і матеріального збитку, який оцінюємо в десятки тисяч гривень», - говорять жителі.

У північному РЕЗ причину, з якої відбувся стрибок напруги в мережі, не називають.

«Зараз на місці аварії працюють бригади ремонтників, які з'ясують, чому згоріла підстанція», - відзначили в північному РЕЗ.

Джерело - 0629.com.ua

 
Коментарі (0)