ГоловнаНовини ЖКГПодіїМАУ не погоджується з боргом в 400 млн грн перед держбюджетом

МАУ не погоджується з боргом в 400 млн грн перед держбюджетом

Авіакомпанія МАУ спростовує наявність заборгованості перед державним бюджетом у сумі 400 млн грн, про що раніше заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ), найбільша авіакомпанія країни, спростовує наявність заборгованості перед державним бюджетом у сумі 400 млн грн, про що раніше заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
 
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це повідомив президент МАУ Юрій Мірошников на прес-конференції в Києві в четвер.
 
"Що стосується 400 млн грн, озвучених паном міністром, я не знаю яким чином він порахував ці цифри, боргу такого немає. Я можу припустити, що мова йде про спірну суму і тут, напевно, не вистачить і години, щоб перерахувати кількість судових позовів , щодо збору до спецфонду, який з певного моменту на глибоке переконання МАУ, підкріпленому не тільки думками незалежних юридичних експертиз але і судовими рішеннями, перестав бути законним, і МАУ перестала його оплачувати ", - заявив він.
 
Раніше, міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про наявність заборгованості МАУ перед державним бюджетом у розмірі 400 млн грн і радив її керівництву концентруватися на цьому питанні.
 
"Я б щиро порадив власникам і керівництву МАУ сконцентруватися на питанні сплати до державного бюджету 400 млн зборів, які вони вже заборгували, на питаннях розвитку аеропорту" Дніпро", авіакомпанії" Дніпроавіа "і багатьох інших питаннях", - пропонував він.
 
У середині травня 2016 року набули чинності зміни до порядку надання та анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній в Україні. Документом, зокрема, введено умова сплати в повному обсязі державних зборів, передбачених Повітряним кодексом України, що, на думку його авторів, забезпечить рівні умови для всіх перевізників при доступі до ринку повітряних перевезень при наданні нових прав на експлуатацію повітряних ліній.
 
Тим часом авіакомпанія МАУ оскаржила в Окружному адміністративному суді Києва зазначені зміни. В кінці травня 2016 року суд виніс ухвалу, якою забезпечив позов МАУ і заборонив Державіаслужбі враховувати заборгованість авіакомпанії перед спецфондом при розгляді питання про видачу їй призначень на маршрути.

Державіаслужба, в свою чергу заявила про намір оскаржити в суді рішення Окружного адмінсуду Києва, оскільки вважає, що воно створює на ринку преференції для однієї авіакомпанії. 

 
Коментарі (0)