ГоловнаНовини ЖКГЖитлоМеханізм купівлі «доступного» житла пропонують спростити

Механізм купівлі «доступного» житла пропонують спростити

В Україні пропонують модернізувати державні житлові програми для їхньої більшої ефективності. Окрім того, чиновники наполягають на відміні застарілих норм.

У Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництва пропонують переглянути застрілі норми реалізації державних житлових програм. Окрім того, у фонді вважають, що варто модернізувати і своє відомство, заявив заступник голови правління фонду Сергій Комнатний, передає прес-служба Держмолодьжитла.

За його словами однією із застарілих норм користування житловими прогарами є обов’язкове перебування на квартирному обліку осіб, які хочуть скористатись програмою.

«Сьогодні застарілою вимогою є необхідність перебування на квартирному обліку молодої сім‘ї, яка хоче скористатись житловою програмою.  Молодь в Україні є досить активною, мобільною, а відомості про те, чи має той чи інший громадянин у власності житлову нерухомість досить просто взяти з відповідного державного реєстру. Відмова від умови перебування на квартобліку, зокрема, дозволить вирішити питання щодо можливості участі у програми молоді, яка є переселеною з території проведення антитерористичної операції», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у столиці родинам Героїв Небесної сотні та одному учаснику подій на Майдані видали сертифікати на квартири. Будинок, де сім’ї отримають житло буде введений в експлуатацію в третьому кварталі цього року.

 
Коментарі (0)