ГоловнаНовини ЖКГПодіїМеморандум з МВФ - єдині принципи нарахування пенсії в Україні треба ухвалити до 2017р.

Меморандум з МВФ - єдині принципи нарахування пенсії в Україні треба ухвалити до 2017р.

Єдині принципи нарахування пенсії, без привілеїв для будь – якої професії, мають бути ухвалені до кінця грудня 2016 року.
Єдині принципи нарахування пенсії, без привілеїв для будь – якої професії, мають бути ухвалені до кінця грудня 2016 року. Про це йдеться в опублікованому тексті меморандуму з Міжнародним валютним фондом.
 
Як зазначено у документі, Пенсійна реформа, яку необхідно прийняти до кінця грудня 2016 року, має передбачати подальше зменшення можливостей для раннього виходу на пенсію, посилення критеріїв отримання мінімальної пенсії, консолідацію пенсійного законодавства, забезпечивши єдиний принцип пенсійного забезпечення без привілеїв для будь-якої професії (за винятком військових).
 
Також меморандум передбачає розширення бази платників соціальних внесків.
 
Окрім того, згідно меморандуму, систему нарахування пенсії потрібно зробити більш справедливою для ефективного скорочення бідності.

Планується відокремити надбавки до пенсії від власне трудової пенсії і перевести їх фінансування від Пенсійного фонду до державного бюджету, починаючи з 2017 року, щоб зробити систему більш справедливою і вивільнити ресурси для більш ефективного скорочення бідності. 

 
Коментарі (0)