ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМер Чернігова звернеться до правоохоронних органів через договори, які пропонує до підписання "Нафтогаз"

Мер Чернігова звернеться до правоохоронних органів через договори, які пропонує до підписання "Нафтогаз"

Договори на постачання газу, запропоновані газопостачальною компанією "Нафтогаз Трейдінг", фінансово виконати неможливо, а призвела до цього, незбалансована урядова політика в цій сфері
Договори на поставку газу, запропоновані газопостачальною компанією "Нафтогаз Трейдінг", фінансово виконати неможливо, а призвела до цього, незбалансована урядова політика в цій сфері, про це заявив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко,  повідомила пресслужба Чернігівської міськой ради.
 
"Договори, запропоновані ТОВ газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдінг" до підписання, фінансово неможливо виконати", - наголосив міський голова Чернігова.
 
Владислав Атрошенко впевнений, що зараз існують реальні ризики зриву опалювального сезону.
 
Міський голова  доручив підготувати звернення до Служби безпеки України, ДБР, Національної поліції України з метою юридично дослідити ситуацію з "Нафтогазом".
 
"Я прошу, щоб профільні структури, Служба безпеки України, ДБР, Національна поліція України звернули увагу на це питання. Зокрема, юридично треба вивчити договори, які пропонує до підписання ТОВ "Нафтогаз Трейдінг", яка є дочірньою структурою НАК "Нафтогаз України"", - підкреслив міський голова.
 
Міський голова Чернігова наголосив, що комунальні підприємства, які є банкрутами, діють фактично в умовах відсутності альтернативи з поставками газу.
 
"Подивіться на цю угоду та на платежі, які ми повинні платити у грудні, щоб зрозуміти, звідки треба взяти кошти, щоб виконати цю угоду. Зокрема, підприємствам, які практично є банкрутами, й особливо ті, які є не комунальними. Ці угоди фінансово неможливо виконати. З населення кошти ми не можемо взяти, банки ці розриви не прокредитують. Крім того, у нас немає можливості знайти іншого постачальника. Тобто запропоновані до виконання угоди є неможливими, оскільки місто не має відповідного ресурсу. Для Чернігова – це десятки мільйонів гривень. Я офіційно звертаюся до силовиків з проханням дослідити цю ситуацію", - заявив Атрошенко.
 
Він також висловив думку, що урядова тарифна політика є незбалансованою та містить невиправдані преференції для діяльності "Нафтогазу".
 

На сьогодні загальна заборгованість АТ "Облтеплокомуненерго" перед НАК "Нафтогаз" - близько 700 млн грн. Ще більша проблема по Чернігівській ТЕЦ, оскільки туди десятиріччями не вкладалися кошти в оновлення обладнання та мережі. У підсумку, перед КП "Чернігівводоканал" підприємство заборгувало 4,3 млн грн, а до осені заборгованість може складати близько 11 млн грн, і тоді це комунальне підприємство не зможе виконувати свої кредитні зобов’язання. 

 
Коментарі (0)