ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМер Києва розповів, коли підвищать тарифи на проїзд

Мер Києва розповів, коли підвищать тарифи на проїзд

Мер Києва Віталій Кличко розповів, коли у столиці підвищать тарифи на проїзд у комунальному транспорті. За його словами, це може відбутися у найближчі місяці після Нового року.

Вартість проїзду метро може зрости удвічі уже у січні наступного року. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Я думаю, що ціни ми зможемо підвищити наступного року, це перший чи другий місяці. Січень чи лютий», - сказав міський голова, відповідаючи на питання, коли точно подорожчає вартість проїзду.
 
При цьому він прогнозує, що проїзд у метро зросте удвічі (на 2 грн, до 4 грн) за поїздку, а от у наземному транспорті лише на 1 гривню (тобто до 2,5 грн).
 
«На інші види транспорту також підвищення буде, не таке значне, як на метро. Планується підвищення на 1 гривню», - сказав мер.
 
Він додав, що в цьому питанні влада відштовхується від збільшення вартості електроенергії, енергоносіїв, тож підняття вартості проїзду є вимушеним.
 
Як відомо, Київська адміністрація пропонує підвищити тарифи на проїзд у комунальному транспорті у 2 рази: на метро та міську електричку до 4 гривень, наназемний транспорт – до 3 грн за одну поїздку. Наразі триває громадське обговорення тарифів. 
 
Коментарі (0)