ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМер Києва звинуватив комунальників в корупції

Мер Києва звинуватив комунальників в корупції

Очільник столичної мерії розповів, яким був Київ до того, як він очолив Київраду. Зокрема, багато уваги у своїй промові пан Кличко приділив питанню корупції серед комунальників.

Мер столиці Віталій Кличко підбив підсумки за 100 днів роботи з моменту очолення Київради. Зокрема, у його доповіді одне з найбільших місць займала проблема корупції серед комунальників.

Пан Кличко зауважив, що у сфері МАФів проблема – в корупції, виготовленні фальшивих документів, «кришуванні» незаконних торгових точок представниками силових структур.
 
Окрім того, мер наголосив на корупції у сфері паркування – «Київтранспарксервісу». За його словами, практично всі гроші з офіційних парковок йшли готівкою корупціонерам. Типова схема – заниження в кілька разів кількості місць в офіційних документах на оренду ділянок для паркування.
 
Також пан Кличко звинуватив ЖЕКи у тотальній корупції. «ЖЕКи повністю корумповані та мають свої тіньові схеми: кияни укладають угоду не з ЖЕКом, а з управлінням ЖКГ. Воно, в свою чергу, створює власну компанію, куди і йдуть сплачені киянами гроші. В окремих ЖЕКах 60% надходжень витрачається на утримання самих ЖЕКів, а не на обслуговування громадян. Як таке може бути?», – сказав мер.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у столичній мерії обіцяють до кінця жовтня відремонтувати дорожнє покриття на 14 найбільш проблемних вулицях столиці. Особливу увагу обіцяють звернути на автошляхи Подолу.
 
Коментарі (0)