ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Мер міста Новий Розділ подав у відставку через зрив початку опалювального сезону

Мер міста Новий Розділ подав у відставку через зрив початку опалювального сезону

Мер міста Новий Розділ (Львівська область) Андрій Мелешко і його заступник прийняли рішення подати у відставку через зрив опалювального сезону
Мер міста Новий Розділ (Львівська область) Андрій Мелешко і його заступник прийняли рішення подати у відставку через зрив опалювального сезону.
 
Про це в Facebook повідомив депутат обласної ради Володимир Гірняк.
 
"Особисто тільки що спілкувався з паном Мелешко, який підтвердив цю інформацію. Ситуація вимагає негайної реакції. Повинні правовим методом забезпечити виділення коштів і запустити тепло. Не можна допустити доведення атмосфери в місті до критичної межі ", - зазначив політик.
 
На даний момент ситуація з теплопостачанням в місті залишається критичною. Новороздільський ТЕЦ, що подають тепло і електроенергію, зараз практично не функціонує.
 
Нагадаємо, 25 жовтня, відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо недопущення зриву опалювального сезону в містах Новояворівськ і Новий Розділ.
 
Серед рішень комісій - виділення фінансового ресурсу на заходи для запуску опалювального сезону містах Новояворівськ і Новий Розділ, співфінансувати з обласного та місцевих бюджетів. Кошти спрямують на поворотній основі з подальшим їх поверненням до бюджету.
 
Тому, розпорядженням голови Львівської обласної державної адміністрації з резервного фонду обласного бюджету виділено кошти в сумі 1900000 гривень для здійснення заходів щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації та недопущення зриву опалювального сезону в містах Новояворівськ і Новий Розділ.
 
Крім цього, 24 жовтня, під час засідання постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку при Львівській обласній раді, прийнято рішення про направлення до резервного фонду обласного бюджету 14 млн грн, в тому числі для запуску опалювального сезону в Новому Роздолі і Новояворівську.
 
Рішення про виділення фінансування взяли і органи місцевого самоврядування. Зокрема, для вирішення складної ситуації з запуском тепла в м. Новояворівськ, сесією Новояворівської міської ради виділено 300 000 гривень та Яворівської районної радою 1771000 гривень.
 

Раніше, в Новояворівську та Новому Роздолі ввели надзвичайну ситуацію в через загрозу зриву опалювального сезону. Відповідне рішення було прийнято на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 18 жовтня 2019 року. 

 
Коментарі (0)