ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГМЕРТ розробляє карту самозахоплених і незареєстрованих земель

МЕРТ розробляє карту самозахоплених і незареєстрованих земель

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розробляє карту, на якій буде зображена територія вирощування врожаю на незареєстрованій землі

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розробляє карту, на якій буде зображена територія вирощування врожаю на незареєстрованій землі. Про це очільник відомства Тимофій Милованов сказав телеканалу «Прямий».

Міністр економіки показав карту на своєму телефоні. За його словами, завдяки цій карті правоохоронці та Державна податкова служба зможуть знаходити самозахоплені й незареєстровані ділянки землі.

«Візьмемо, до прикладу, Чернігівську область. Я масштабую область, і бачу, що є ділянки з ріпаком. І цей ріпак у селі на незареєстрованих Держгеокадастром ділянках», — сказав міністр.

Миловано вважає, що використання такої карти дозволить боротися з детінізацією сплати податків та збільшить надходження до бюджету.

Очільник Мінекономіки запевнив, що місцева влада та податкова після перевірки території з'ясовуватимуть, чи справді вони самозахоплені та чи дійсно за них не сплачують податки.

Милованов додав, що карта наразі перебуває лише у його телефоні, однак незабаром стане доступною і для інших. Чи буде вона у відкритому доступі — не уточнив.

 

 
Коментарі (0)