ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМерів і губернаторів зобов'яжуть забезпечити житлом внутрішніх переселенців

Мерів і губернаторів зобов'яжуть забезпечити житлом внутрішніх переселенців

Програма будівництва житла буде створена не тільки для людей, які приїхали з окупованої частини Донбасу, але і для ветеранів, і АТОвців

Програма будівництва житла буде створена не тільки для людей, які приїхали з окупованої частини Донбасу, але і для ветеранів, і АТОвців

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зараз держава вже робить все можливе для підтримки українців з тимчасово окупованих територій Донбасу. Про це він сказав в ефірі передачі "Право на владу" на телеканалі "1 + 1".

Новини по темі: Зеленський відмовився на вимогу РФ почати переговори з бойовиками: На ТКГ в Мінську повинні бути переселенці з Донбасу

"Навіть зараз ми повинні створювати умови, для тих, хто не може перебувати (на Донбассе- ред.). Це можуть бути тимчасові умови, соціальні ... можливість знайти нормальну роботу, з нормальною зарплатою. У нас зараз середня зарплата за листопад, - і це відчувають люди на окупованій території, - це 10 тис. 600 грн, або 450 доларів. У нас вже розроблена програма будівництва (житла - ред.). У нас буде зустріч з усіма мерами і губернаторами, на якій буде поставлена ​​їм завдання, щоб будувалася нова надвіжімость для людей які не змогли знайти собі ... (житла - ред.) ", - зазначив президент.

Новини по темі: МінВОТ провалив всі 10 проектів з підтримки ветеранів та переселенців, - Рахункова палата

За його словами, програма буде створена не тільки для людей, які приїхали з окупованої частини Донбасу, але і для ветеранів, і АТОшніков. Проблема в тому, що в Україні існують великі черги на отримання житла.

Протягом місяця ця житлова програма буде представлена ​​мерам і губернаторам, додав Зеленський.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект, зокрема, передбачає отримання пенсій жителями окупованих територій без реєстрації переселенцями.

Як відомо, внутрішньо переміщені особи не можуть голосувати ні на виборах народних депутатів України за мажоритарною системою, ні на місцевих виборах. А для голосування на виборах президента або Верховної Ради за партійними списками їм треба звертатися до виборчих комісій для тимчасової зміни голосування.

Для отримання пенсій жителям ОРДЛО необхідно приїжджати на підконтрольну уряду територію. Більш того, якщо вони хочуть продовжувати отримувати пенсії, то вони не можуть перебувати на території ОРДЛО більше 60 днів поспіль. Правозахисники неодноразово критикували таку політику як дискримінаційну.

 

 
Коментарі (0)