ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМешканці будинків без лічильників заплатять за листопадове тепло на 30% менше

Мешканці будинків без лічильників заплатять за листопадове тепло на 30% менше

Для мешканців столичних будинків, де відсутні або не працюють прилади обліку тепла, нарахування за опалення будуть максимально наближені до нарахувань у будинках, де теплолічильники працюють.

Для мешканців столичних будинків, де відсутні або не працюють прилади обліку тепла, нарахування за опалення будуть максимально наближені до нарахувань у будинках, де теплолічильники працюють.

Про це заявив заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв на прес-конференції у вівторок, йдеться у повідомленні на сайті КМДА.

«Починаючи з листопада й до кінця опалювального періоду нарахування за опалення для мешканців будинків без лічильників будуть максимально наближеними до нарахувань будинкам із лічильниками тепла», - зазначив Пантелеєв.

Два тижні тому уряд підтримав пропозицію столичної влади щодо нового механізму нарахувань для будинків без лічильників – на основі показань приладів обліку в інших будинках, де лічильники працюють. 30 листопада 2016 року Кабмін прийняв відповідну постанову № 865», – додав чиновник.

Проте уже в грудні кияни отримають платіжки, розраховані на основі нового механізму, зазначив заступник голови КМДА.

«За підрахунками «Київенерго», вартість послуги централізованого опалення, отриманої у листопаді, становитиме 22-23 гривні за квадратний метр. Це на 35% менше, ніж за методикою, за якою нараховувалася плата в жовтні, та на 30% менше відносно тарифу – 32,97 грн/м2», – пояснив Пантелеєв.

Він нагадав, що згідно з постановою лише міста, які мають 50% і більше будинків оснащених теплолічильниками, можуть застосовувати цей механізм. У столиці зараз 95% будинків оснащені будинковими приладами обліку.

«Київенерго» вже повідомило, що можливі затримки з відправленням рахунків за теплову енергію за листопад через перерахування оплати за опалення у будинках, не обладнаних приладами її обліку.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
14 Грудня 2016 p. 22:21
Невже на платіжках не можна відвести достатньо місця спеціально для касового відбитку? Щоб відбиток не накладався на інший текст або рекламу? Чомусь із касовим відбитком у Ощадбанку завжди проблема: або його ставлять на окремому сіренькому папіросному папірці із дірочками майже нерозбірливо, або на квитанції поверх інших записів та нарахувань, - тоді вже нерозбірливими стають також і ці записи.