ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМешканці Буковини заборгували за спожитий газ близько 100 млн грн

Мешканці Буковини заборгували за спожитий газ близько 100 млн грн

Станом на кінець першого кварталу 2017 року споживачі Чернівецької області заборгували за спожитий газ 100 млн грн.

Про це повідомила прес-служба газової компанії Чернівецької області, передає ZIK.

За підсумками І кварталу 2017 року заборгованість побутових споживачів газу перед ТОВ «Чернівцігаззбут» сягнула 100 млн грн. Такий приріст заборгованості є критичним як для газопостачального підприємства, так і для споживачів. У деяких клієнтів сума боргу перевищує 25 тис. грн.

Станом на 1 квітня 2017 року борги за газ в Чернівецькій області виросли на 50% в порівнянні із аналогічним періодом 2016 року. Серед найбільших боржників жителі Чернівців – 68,3 млн., грн, Кіцманського – 16 млн., Новоселицького – 15 млн. та Вижницького – 6,4 млн грн районів.

Загалом у Чернівецькій області майже 92% споживання газу припадає на побутових споживачів.

«Порівнянно з минулорічними показниками, заборгованість населення зросла вдвічі. Звертаємося до всіх боржників з проханням якнайшвидше погасити заборгованість за спожите блакитне паливо або ж звернутися за укладенням договору реструктуризації, в іншому випадку – ми будемо вимушені ініціювати відключення», – заявив директор «Чернівцігаззбут» Володимир Ляшенко.

Як повідомлялося раніше, 10 квітня, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала раніше ухвалене рішення про введення абонентської плати за газ.

Як відомо, з 1 квітня українці мали платити за газ за двома показниками. Це сталося через розмежування ціни газу і вартості його транспортування і постачання. Зокрема, за рішенням НКРЕКП, з 1 квітня українці окремо мали платити абонентську плату при оплаті газопостачання.

 
Коментарі (0)