ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМешканці Херсонщини скаржаться на неякісний газ

Мешканці Херсонщини скаржаться на неякісний газ

Мешканці Херсонської області скаржаться на погану якість природного газу. У зв’язку з цим, керівництво області просить владу країни привести якість «блакитного» палива у відповідність з європейськими стандартами.

Керівництво Херсонської області просить владу країни звернути увагу на якість природного газу та привести її у відповідність з європейськими стандартами. Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної державної адміністрації.

Як йдеться у повідомленні, причиною цього стали часті скарги мешканців Херсонщини на невідповідність якісних характеристик природного газу, зокрема теплоти його згорання, вимогам міжнародних норм та стандартів.

Зокрема, відповідний лист-звернення керівництво Херсонської ОДА надіслало Прем’єр-міністру, НАК «Нафтогаз України», Мінрегіону та Міністерству енергетики та вугільної промисловості.

У свою чергу, директор департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Херсонської облдержадміністрації Олександр Адамчик зазначив, що поки якість газу оцінюється ще за радянськими ГОСТами, тобто, діючий зараз стандарт промислового і комунально-побутового споживання не відповідає стандартам країн Європи.

«Теплота згоряння природного газу відповідно до діючого зараз ГОСТ 5542-87 має складати 31,8 МДж, натомість у країнах ЄС ця величина становить 40МДж (максимально – 50 Мдж)», – заявив пан Адамчик.

У повідомленні наголошується, що керівництво облдержадміністрації просить владу країни розглянути питання щодо внесення змін до ГОСТ 5542-87, який був затверджений постановою Державного комітету СРСР по стандартах від 16 квітня 1987 року № 36, в частині приведення цього документа у відповідність із сучасними вимогами та потребами.

Нагадаємо, у Криму заявили, що постачають газ у місто Генічеськ Херсонської області як гуманітарну допомогу. «Влада» окупованого півострова наголошує, що у місто вже надійшло 33 тис. кубометрів «гуманітарного» газу.

 
Коментарі (0)