ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Мешканці Києва поросили місцеву владу завершити опалювальний сезон

Мешканці Києва поросили місцеву владу завершити опалювальний сезон

Кияни звернулися до місцевої влади одразу з двома електронними петиціями щодо завершення опалювального сезону.

 

Відповідні петиції зареєстровані на офіційному сайті від 9 березня, передає УНН.

« Зобов'язати «Київенерго» почати відключення централізованого опалення в місті Києві негайно", - йдеться в одній з петицій.

У тексті звернення сказано про те, що на дворі уже весна і тримається вже стабільно плюсова температура. «Київенерго» кочегарить опалення і не думає зупинятись, платіжки потім захмарні прийдуть за тепло, що нам вже не потрібно», - зазначається у петиції. Наразі вона зібрала 180 підписів за необхідної кількості у 10 тис.

При цьому у іншому зверненні «Відключити опалення» - майже аналогічний текст.

«Опалення занадто дороге, тепло на вулиці, а «Київенерго» і не думають зменшувати подачу, чомусь з кожним місяцем плата за опалення по платіжці тільки зростає а субсидії це обман», - сказано у тексті другої петиції, яка зібрала 255 підписів.

Нагадаємо, що опалювальний сезон у столиці можуть завершити у середині березня. Зроблять це, якщо зберігатиметься висока температура повітря, повідомив раніше керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

Варто нагадати, що у Києві 12 жовтня розпочали вмикати опалення у житлових будинках. Школи, дитсадки та лікарні почали підключати до опалення 10 жовтня.

Зокрема, тоді у КМДА заявили, що вугілля в Києві вистачить до кінця опалювального сезону.

Як повідомлялося раніше, за словами голови НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва Україні вистачить газу до кінця опалювального сезону, навіть якщо березень буде морозним.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
10 Березня 2017 p. 22:03
Точно помню, що опалення у нас включили після 20-го жовтня, а не після 12-го, як тут написано. Тобто, включили пізніше, ніж треба, а виключити хотять раніше...