ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМешканці Києва розплачуватимуться за борги «Київтеплоенерго»

Мешканці Києва розплачуватимуться за борги «Київтеплоенерго»

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" буде використовуватися для перекачування коштів з міського бюджету на рахунки фірм, афілійованих з чиновниками КМДА.

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" буде використовуватися для перекачування коштів з міського бюджету на рахунки фірм, афілійованих з чиновниками КМДА. 

Про це йдеться у повідомленні "Українських новин" з посиланням на матеріали "Деловой столицы".

Відзначається, що створене міською владою для "утримання теплових мереж і забезпечення поставок тепла і гарячої води киянам" КП, з перших днів роботи влізло в борги, за які будуть розплачуватися жителі Києва.

"Обростаючи боргами "Київтеплоенерго" з перших днів роботи перетворюється на "чорну діру". Тому складно спрогнозувати, скільки грошей з бюджету Києва піде на модернізацію тепломереж. На жаль, з великою часткою ймовірності значна частина цих коштів може виявиться на рахунки міських  високопосадовців і директора "Київтеплоенерго". А за ремонт тепломереж кияни заплатять зі своєї кишені", - йдеться в повідомленні.

За даними видання, у перший місяць роботи в якості оператора теплових мереж "Київтеплоенерго" не заплатило за спожиту електроенергію понад мільйон гривень.

"Разом зі штатом зросли видатки комунального підприємства, яке не встигнувши пропрацювати і місяця, потрапило в "боргову яму". На початок липня була накопичена заборгованість за електроенергію близько 1,35 млн грн, яку КП почало погашати тільки під загрозою відключення від електропостачання. До середини місяця частина суми була погашена, але повністю з боргами розрахуватися не вдалося - за станом на 25 липня заборгованість КП "Київтеплоенерго" за електроенергію склала 760 тис. грн", - зазначили у виданні.

"Комунальних підприємств багато. Може серед них і є самоокупні, але у мене таке враження, що всі комунальні підприємства працюють не стільки для киян, скільки як годівниця для КМДА і чиновників, яких туди призначили ... Є ризик, що це КП перетвориться на "чорну діру" для міста. Вони демонструватимуть збитки, розповідати про об'єктивні складності", - зазначає екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.

Зокрема,  призначена директором "Київтеплоенерго" Юлія Орел поєднує посаду в комунальному підприємстві з керівництвом приватною компанією, яка також працює в секторі ЖКГ столиці і раніше отримувала від мерії гроші за неіснуючі послуги.

"Директором "Київтеплоенерго" Віталій Кличко призначив Юлію Орел, яку пов'язують з куратором комунального підприємства Петром Пантелєєвим. Орел має багатий досвід роботи в комунальному господарстві. Раніше вона була заступником директора ЖЕКу "Діброва" в Шевченківському районі. А на сьогодні, за даними Єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб-підприємців, є співвласницею і директором компанії "Кійградсервіс", яка обслуговує житловий фонд Шевченківського району. у цьому статусі Орел навіть потрапила в корупційний скандал, коли "Наші гроші" викрили "Кийградсервіс" в отриманні грошей за неіснуючі послуги по обслуговуванню житлового фонду. Тоді фірма нинішньої керівниці КП виграла на тендері КМДА підрядів на 1,8 млн грн. Такий досвід і близькість до влади як не можна краще відповідають ідеальному кандидату на перекачування грошей з міського бюджету на рахунки приватних фірм", - йдеться в статті.

Нагадаємо, КП "Київтеплоенерго" було створено в квітні 2016 року і до 1 червня 2017 року його штаті працювало 3 людини. З початку літа КП обслуговує частину теплотрас Дніпровського і Дарницького районів. У КМДА планують передати в управління "Київтеплоенерго" теплове господарство Києва після закінчення концесійного договору з "Київенерго", щоб в наслідок передати його переможцю нового концесійного конкурсу.

1 серпня 2017 року стала комісія Київради з питань власності запустила підготовку концесійного конкурсу для передачі теплового господарства столиці приватному інвестору.

У вашій роботі необхідна наявність постійно гарячої води? Як можна вирішити це питання? Вашій увазі представлена геліосистема для ГВП, -яка розрахована на щоденне використання 160 літрів. Більш детально ознайомитися з каталогом продукції можна на сайті https://ecoenerhiia.ua.

 
Коментарі (0)