ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМешканці Миколаївщини відтепер будуть з газом

Мешканці Миколаївщини відтепер будуть з газом

Введення в дію газопроводу до Снігурівки дасть можливість газифікувати чисельну кількість населених пунктів району, закладів соціальної інфраструктури.

У Миколаївській області успішно реалізується проект з газифікації населених пунктів. На сьогодні в області газифіковано близько 320 населених пунктів (35 %) та 600 підлягають газифікації.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Миколаївської ОДА.

Як зазначається у повідомленні, найбільша кількість населення, що проживає в селах та містах без газу, мешкає в Снігурівському, Кривоозерському, Доманівському, Арбузинському, Первомайському та Казанківському районах. Втім, 2012 рік має стати справжнім роком газифікації Миколаївщини.

У 2012 році для забезпечення розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.08.09 №1001-р «Про добудову підвідних газопроводів» щодо сприяння регіональним органам управління введенню добудованих за кошти Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» газопроводів та передачі їх у державну власність, Миколаївська облдержадміністрація уклала договори на будівництво підвідних газопроводів. Замовником будівництв виступає управління капітального будівництва облдержадміністрації.

Вже у квітні цього року газ прийде до мешканців сіл Великоолександрівка та Дмитро-Билівка Казанківського району. Підвідний газопровід високого тиску до с.Великоолександрівка довжиною у 6,7 кілометрів будується за рахунок коштів, виділених НАК «Нафтогаз України». Після введення його в експлуатацію, можливість підключитися до газопроводу отримають 678 мешканців села. Також на газ перейдуть будинок культури, ФАП, дитячий навчальний заклад, школа та сільська бібліотека. Водночас блакитним паливом зможуть бути забезпечені і 220 будинків сусідньої Дмитро-Билівки, місцева бібліотека, сільська рада, дитячий садок та ФАП.

У третьому кварталі цього року «з газом» будуть і жителі Снігурівки та району. Довгорічна «епопея», пов’язана з газифікацією Снігурівки, має бути завершена. В цьому місцевих мешканців запевнив голова НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін та керівництво області. Як повідомляють в управлінні капітального будівництва облдержадміністрації, ще у 2004 році відбулося коригування проектно-кошторисної документації на газопровід до Снігурівки. У 2005 отримано позитивний висновок експертизи, укладено договір на виконання будівельних робіт з ВАТ «СМУ-24», частково за рахунок державної субвенції та коштів обласного бюджету профінансовані окремі роботи. У 2007-2008 роках були укладені додаткові угоди до договору підряду з будівельною організацією ВАТ «СМУ-24». Втім фактично роботи з газифікації загальмувалися, а в наступні роки взагалі припинилися.

Лише у минулому році  було проведено коригування проектно-кошторисної документації, проведено тендер на закупівлю будівельних робіт на об’єкті, за результатами якого переможцем визначено ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління № 24». Фінансування об’єкта ведеться за рахунок коштів НАК «Нафтогаз України». Проектом передбачено прокладання сталевого трубопроводу довжиною 38,4 кілометри. Тільки за останній місяць зварено три кілометри газопроводу та закуплено ще 18 кілометрів. Також замовлено виготовлення устаткування газорозподільної станції.

Введення в дію газопроводу до Снігурівки дасть можливість газифікувати чисельну кількість населених пунктів району, закладів соціальної інфраструктури.

Підрядні організації, які виконують роботи з газифікації населених пунктів області, підтримали соціальну ініціативу Миколаївської облдержадміністрації. Так, обласна влада запропонувала, щоби за рахунок підрядних організацій в кожному населеному пункті до газу підключили будинок ветерана Великої Вітчизняної війни.

Спільними зусиллями НАК «Нафтогаз України» та керівництвом Миколаївської облдержадміністрації здійснюється систематична робота, метою якої є не просто доведення підвідного газопроводу до населених пунктів, а надання можливості максимальній кількості громадян відчути у своїх власних домівках усі переваги від газифікації.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)