ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЖитомиряни самі себе забезпечили водопостачанням

Житомиряни самі себе забезпечили водопостачанням

На Житомирщині мешканці майже сотні будинків, які понад 40 років не мали централізованого водопостачання скинулись і за власні кошти провели водопровід.

У Житомирі мешканці 92 будинків по вулиці Северина Наливайка, які понад 40 років не мали центрального водопостачання і водовідведення,  вклали майже по 11 тис. грн.у будівництво мереж.  Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Житомирської міської ради.

Таким чином, спільними зусиллями за два роки прокладено 2130 м водопровідних мереж і 2150 м мереж водовідведення, улаштовано 131 залізобетонний колодязь, виконано урізку водопровідної мережі до міських мереж водопостачання, мережі водовідведення підключені до центрального каналізаційного колектора.

Повідомляється, що близько двох років тому мешканці утворили ініціативну групу, яка зустрілася з міським головою Володимиром Дебоєм та обговорила можливі шляхи вирішення проблеми. Рішення підтримали депутати міської ради та виділили кошти з міського бюджету.

 «У 2012 році – 250 тис. грн. та у 2013 році – 20 тис. грн. на завершення робіт з улаштування мереж водовідведення від житлових будинків на вул. С. Наливайка», – розповіла представник ініціативної групи Ірина Криваківська.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Вінниці стартували роботи в рамках третього етапу каналізування приватного сектору на Старому місті. Він передбачає реконструкцію каналізаційно-насосної станції, будівництво дюкерного переходу через річку Південний Буг, тощо.

 
Коментарі (0)