ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМешканцям хрущовок обіцяють гідні умови відселення

Мешканцям хрущовок обіцяють гідні умови відселення

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства завершує розробку законопроекту про реновації старого житлового фонду

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства завершує розробку законопроекту про реновації старого житлового фонду. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Зараз ми збираємо фінальні пропозиції і доповнення до проекту, які будуть оброблені і внесені в нову редакцію. Ми вже опрацювали зауваження і проблемні питання, які містяться в чинному законі і через які, в тому числі, реконструкція так і не почалася на практиці. Наприклад, питання згоди жителів на відселення при реконструкції, компенсація. Найголовніше, що новий законопроект буде орієнтований на інтереси людей, які зараз проживають в такому житлі », - сказав він.

Так, згідно з проектом закону, відсоток згоди на проведення реконструкції застарілого житла повинен становити не менше 75% мешканців будинку.

«Цю норму ми ще будемо обговорювати, адже це питання один з ключових. Зараз в чинному законі прописано обов'язкова згода 100% мешканців будинків на проведення майбутньої реконструкції. Однак в реальних умовах сьогодні це практично неможливо», - пояснив Парцхаладзе.

Які будинки підлягатимуть знесенню або заміні і реконструкція яких неможлива без відселення, визначається на підставі проектної документації на реконструкцію, яка пройшла відповідну процедуру обговорення та затвердження.

Передбачається, що жителі таких будинків відселили, як основний варіант, в стартові будинки в межах кварталу (мікрорайону). Крім цього, розглядається можливість тимчасового переселення в маневровий фонд і в інші рівноцінні житлові приміщення в багатоквартирних будинках, в тому числі, вторинного ринку (за згодою).

 

 
Коментарі (0)