ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМешканців Дніпропетровщини переселяють в нове житло

Мешканців Дніпропетровщини переселяють в нове житло

У новому п’ятиповерховому будинку, розташованому у Тернівському районі Кривого Рогу, вже мешкають 45 родин, які були переселені з зони зсувів.

В рамках Комплексної  програми з вирішення екологічних проблем Кривбасу на 2011-2022 рік 65 родин із селища Карнаватка, чиї домівки знаходилися у зоні зсувів, отримали нові квартири в Кривому Розі.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Рішення про будівництво нового будинку на 110 квартир та відселення мешканців селища Карнаватка було прийнято в рамках реалізації проекту ліквідації шахти «Саксагань» і реконструкції державного підприємства рудоуправління імені Кірова.

У новому п’ятиповерховому будинку, розташованому у Тернівському районі Кривого Рогу, вже мешкають 45 родин, які були переселені з зони зсувів.

«Влада покращує умови проживання мешканців промислового центру нашої країни. Сьогодні ще 65 родин селища Карнаватка, чиї домівки знаходилися у зоні зсувів при ліквідації шахти «Саксагань» отримали ключі від нових квартир. Квартири придбані за кошти державного бюджету на суму 3,2 млн грн. Цей масштабний проект по відселенню мешканців з небезпечних промислових зон, утворених через закриття непрацюючих шахт, буде продовжений. До 2019 року ми плануємо відселити ще близько 200 родин», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.  

Губернатор також додав, що в рамках Комплексної програми з вирішення екологічних проблем Кривбасу проводиться робота з покращення екологічного стану регіону. У ході реалізації Програми буде проведено більше 130 природоохоронних заходів. Зокрема, Програма передбачає впровадження на всіх великих промислових підприємствах міста нових технологій виробництва, які відповідають найвищим екологічним стандартам і покликані зменшити шкідливі викиди в довкілля на 35%, а також обсяги розміщення промислових відходів на 15% на рік. Проводиться масштабне озеленення міста. Крім того, Програмою передбачено запровадити жорстку систему моніторингу та контролю за станом навколишнього середовища з використанням новітніх інформаційних технологій.

 
Коментарі (0)