ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМешканців зони АТО не штрафуватимуть за несплату ЖКП

Мешканців зони АТО не штрафуватимуть за несплату ЖКП

Верховна Рада дозволила не штрафувати жителів зони проведення АТО за несплату житлово-комунальних послуг, проголосувавши за відповідний законопроект.

Верховна рада ввела мораторій на штрафи та пеню для жителів території проведення АТО, котрі не можуть своєчасно сплатити за послуги ЖКГ. За відповідний законопроект №0962 «Про мораторій на примусову реалізацію житла, нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій за житлово-комунальні послуги громадянам, які проживають на територіях проведення антитерористичної операції» проголосували 267 народних обранців.

«З метою забезпечення конституційного права кожного на житло та на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, з огляду на незбалансовані з рівнем доходів основної маси населення ціни на енергоносії та тарифи на житлово-комунальні послуги, та враховуючи проведення антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях законопроектом передбачається запровадження мораторію на примусову реалізацію житла, примусове відключення від мереж житлово-комунальних послуг, заборону  нарахування та стягнення  пені та інших штрафних санкцій у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги громадянами, які проживають на територіях проведення антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
 
Заступник Міністра регіонального розвитку Андрій Білоусов з трибуни ВР пояснив: «Законом передбачається встановлення до 31.12.2015 додаткових гарантій щодо захисту прав громадян, що проживають на території АТО або тимчасово звідти пересилилися».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», військовослужбовцям, які стали інвалідами під час проходження військової служби, та сім’ям померлих військових можуть збільшити розмір знижки до 75% на квартплату та житлово-комунальні послуги. Відповідне нововведення пропонується законопроектом №1696.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Січня 2015 p. 21:28
І знову шахрайство! ------------------------------------------------------ У рахунках на сплату за житлово-комунальні послуги (ЖКП) за листопад 2014 року, які надсилались мешканцям Києва у грудні 2014 року, було записано, що термін застосування тарифів до 20-го числа подовжено до 25-го числа. Мешканці, які оплатили ЖКП у період з 20-го до 25-го числа місяця грудня 2014 року, отримали у січні 2015 року рухунки, у яких за грудень їм застосовано тарифи ПІСЛЯ 20-ГО ЧИСЛА.