ГоловнаНовини ЖКГПодіїМи не розглядаємо інших варіантів, крім продовження співпраці з МВФ – Марченко

Ми не розглядаємо інших варіантів, крім продовження співпраці з МВФ – Марченко

Україна найближчими роками не може відмовитися від співпраці з Міжнародним валютним фондом. Про це Міністр фінансів України Сергій Марченко
Україна найближчими роками не може відмовитися від співпраці з Міжнародним валютним фондом. Про це Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив в інтерв'ю "Економічній правді".
 
Міністра попросили прокоментувати заяву народного депутата від "Слуги народу", голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева, що 2022 рік Україна може пройти без нової програми співпраці з МВФ.
 
За словами Марченка, Гетьманцев "розуміє графік виплат" і знає, що якби Україна мала доступ до ринку євробондів, вона могла б сама профінансувати дефіцит держбюджету.
 
"Але оскільки зараз ми бачимо зворотній тренд, нам потрібно мати доброчесні та відверті відносини з МВФ. Тому не розглядаємо інших варіантів, окрім як продовжити співпрацю з МВФ, переглядати програму і, можливо, поступово підходити до розуміння того, чого ми хочемо від МВФ на кінець 2022 і на 2023 рік. Чи можемо ми відмовитися від МВФ? він.
 
Нагадаємо, Україна співпрацює з МВФ за програмою stand-by. Виконавча рада Фонду схвалила її 9 червня 2020 року. Нею передбачається виділити $5 млрд чотирма траншами. 12 червня Україна отримала $2,1 млрд. першого траншу. Київ очікував на отримання ще двох траншів по $700 млн до кінця року, але це не сталося.
 
 
Коментарі (0)