ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Миколаївщина оголосила надзвичайну ситуацію через початок опалювального сезону

Миколаївщина оголосила надзвичайну ситуацію через початок опалювального сезону

На Миколаївщині оголошено надзвичайну ситуацію регіонального рівня, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон

 

На Миколаївщині оголошено надзвичайну ситуацію регіонального рівня, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон.

Про це під час онлайн-брифінгу 13 жовтня повідомив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Ігор Кузьмін, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні вранці облдержадміністрація отримала рішення Держслужби з надзвичайних ситуацій України, яким підтверджується визнання надзвичайної ситуації регіонального рівня. «Нафтогаз України» готовий до 15 жовтня укласти з усіма підприємствами бюджетної сфери угоди на постачання газу. Отож це дає підстави стверджувати, що опалювальний сезон в області розпочнеться вчасно», - сказав Кузьмін.

За його словами, останнім часом багато мешканців та керівників бюджетних установ області були стурбовані щодо наявності газу в опалювальний сезон. Наразі це питання вирішено, газу в Україні достатньо.

«Газ є за ціною, яку зафіксовано меморандумом, підписаним 30 вересня. А саме: для потреб соціальної сфери – 16,8 грн з ПДВ та тарифом на транспортування, для населення - 7,42 грн на виробництво теплової енергії для теплопостачальних підприємств», – наголосив Кузьмін.

Як повідомлялося, у Миколаєві вартість централізованого опалення від ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» у цьому сезоні зросте приблизно на 35%.

 

 

 

 
Коментарі (0)