ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМиколаївські КП потопають у безприбутковості

Миколаївські КП потопають у безприбутковості

У цьому році прибуток одержали 16 міських КП з 35, що ведуть господарської діяльністі, збиток - 18 суб'єктів господарювання, одне підприємство відпрацювало з фінансовим результатом «0».

У Миколаєві нараховується 41 комунальне підприємство, 6 з яких не ведуть господарську діяльність. У цьому році прибуток одержали 16 міських КП з 35, що ведуть господарської діяльністі, збиток - 18 суб'єктів господарювання, одне підприємство відпрацювало з фінансовим результатом «0».

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Миколаївської міської ради.

За результатами 9 місяців 2012 року собівартість послуг, які надаються комунальними підприємствами Миколаєва, збільшилася на 15% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склала майже 107 тис. грн.

Забезпечили виконання фінансових планів за 9 місяців 2012 року, затверджених рішенням виконавчого комітету міської ради, «Дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт або послуг)», 9 комунальних підприємств. Забезпечили виконання фінансових планів, затверджених рішенням виконавчого комітету міської ради «Чистий прибуток/збиток», 12 комунальних підприємств. Забезпечило виконання доходу (виручки) від реалізації послуг, але не досягло показників прибутковості, 1 комунальне підприємство.

Підприємства, які не виконали заплановані показники фінансового плану, вказують такі причини ситуації, що склалася: накладення мораторію на підвищення тарифів за комунальні послуги, недостатнє фінансування, збільшення розміру мінімальної заробітної плати, збільшення собівартості реалізованої продукції.

Плановий показник чистого прибутку комунальних підприємств міста станом на 1 жовтня становить 1,3 тис. грн, однак фактично отримано 6,1 тис. грн, тобто у 4,8 рази більше від запланованого прибутку. Найбільший прибуток отримали КП ММР «Бриз» та КП ММР «Миколаївелектротранс» - в їх скарбничці 83% доходу миколаївських КП.

Безприбуткові підприємства у січні-вересні 2012 року отримали збиток у розмірі 24,9 тис. грн. Найбільш збитковими комунальними підприємствами є ЖКП ММР «Південь», МКП «Миколаївводоканал», КП СКП «Гуртожиток», КП «ЕЛУ автодоріг», КП «Миколаївкомунтранс».

 
Коментарі (0)