ГоловнаВибір редакціїОСББМиколаївська міськрада виділить 5 млн грн. на відшкодування за «теплими кредитами»

Миколаївська міськрада виділить 5 млн грн. на відшкодування за «теплими кредитами»

Миколаївська міськрада ухвалила рішення про виділення додатково 5 млн грн. на відшкодування всієї процентної ставки або 30% суми за «теплими кредитами» для ОСББ та фізичних осіб
На сесії Миколаївської міської ради схвалено рішення щодо виділення додатково 5 млн грн. на відшкодування всієї відсоткової ставки або 30% суми за «теплими кредитами» для ОСББ та фізичних осіб, повідомляє прес-служба Держенергоефективності.
 
Так, із виділених у міськбюджеті на цей рік 3 млн грн. фактично всю суму відшкодування вже виплачено лише за кілька місяців 2018 року. Зокрема, 2,4 млн грн. компенсовано ОСББ, які утеплювали багатоповерхівки.
 
Відтак, місто Миколаїв входить у ТОП-3 міст-обласних центрів за обсягом співфінансування «теплих» кредитів, виділивши у 2018 р. на ці цілі загальну суму - 8 млн гривень.
 
Крім цього, у Миколаївській області діє обласна програма відшкодування додатково 20% суми для ОСББ. Тож, ОСББ міста Миколаєва цього року мають можливість скористатися потрійною компенсацією за «теплими кредитами»:
 
- 40-70% з державного бюджету;
 
- 20% з обласного бюджету;
 
- 20% з міського бюджету.
 

Загалом, Миколаївські ОСББ отримають щонайменше 80% суми «теплого» кредиту. 

 
Коментарі (0)