ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМиколаївська ТЕЦ безоплатно отримає від міста труби на 17,5 млн.грн.

Миколаївська ТЕЦ безоплатно отримає від міста труби на 17,5 млн.грн.

Таке рішення сьогодні, 29 лютого, було прийнято на сесії Миколаївської міськради

 

Таке рішення сьогодні, 29 лютого, було прийнято на сесії Миколаївської міськради.

Хоча і не без обговорення, передає Інше ТВ.

У проекті рішення Про передачу об’єктів права комунальної власності Миколаївської міської територіальної громади до державної власності  мова йде про безоплатну передачу НАК «Нафтогаз Україна» 1 тис.п.м труб балансовою вартістю понад 17,5 млн.грн. з подальшею передачею їх ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ». За словами Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, ці труби були отримані містом від міжнародних партнерів, але ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» вони не потрібні. А ось ТЕЦ навпаки – підприємство використає їх при ремонті тепломереж.

При обговоренні проєкту від депутатів лунали різні пропозиції.

Наприклад, Андрій Янтар пропонував, щоб НАК «Нафтогаз України» списав на таку ж суму заборгованості Миколаєва за газ – мовляв, якщо місто добровільно і безоплатно передає труби, то чому б «Нафтогазу» теж не проявити добру волю. Мер Олександр Сєнкевич сумнівався, що це можливе, але лист з пропозицією пообіцяв у «Нафтогаз» відправити.

Депутат Федір Панченко підтримав свого колегу і запропонував продати «Нафтогазу» ці труби. Але мер нагадав, що ці труби були отримані містом безкоштовно, тому продавати їх неможна.

Не дивлячись на обговорення, депутати все ж підтримали проект рішення 29-ма голосами «за».

 

 

 
Коментарі (0)