ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійМиколаївському колектору - труба

Миколаївському колектору - труба

В Миколаєві безліч каналізаційних труб різного діаметру знаходиться в аварійному стані і потребує оперативної заміни.

77 км міських каналізаційних труб різного діаметру знаходиться в аварійному стані і потребує оперативної заміни.

Про це заявив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Олександр Герасименя, інформує прес-служба Миколаївської міськради.

6 травня на вул.Адмірала Макарова утворився провал під асфальтом, глибина якого перевищила 2 м, а довжина - 50 м. Причина - руйнування залізобетонного самопливного колектора діаметром 400 мм через тривалу газову корозію. Як розповів інженер цивільної оборони МКП «Миколаївводоканал» Іван Фотуйма, труба на вул.Адмірала Макарова 1937 року народження, протяжність колектора 1600 метрів, для його заміни необхідно 3,4 млн грн.
 
18 травня через подібну газову атаку виникли руйнування і закупорки самопливного каналізаційного колектора на проспекті Жовтневий близько ДК металургів, а як наслідок, величезні провали на ділянці близько 100 м. МКП «Миколаївводоканал» цілодобово веде аварійні роботи. Неочищені стічні води перекачували насосами по тимчасово прокладеному трубопроводу. До сих пір частково обмежено водопостачання 35 тис. мешканцям. «Миколаївводоканал» на аварійно-ремонтні роботи за цією адресою вже витратив близько 200 тис. грн, необхідно ще 90 тис. грн. Тому керівництво підприємства попросило допомоги у міста.
 
«На жаль, ви поки залишаєтеся один на один з проблемою, - сказав Олександр Герасименя. - Поки МНС Україна не оцінило розміри того, що сталося, ми не можемо виділити кошти з резервного фонду».
 
Пан Герасименя запропонував внести зміни в номенклатуру матеріального резерву міста і запастися каналізаційними трубами необхідного діаметра, щоб у випадку колекторної НС місто не опинилося в каналізаційній калюжі. Крім того, питання про виділення коштів на ремонт каналізації по вул.Адм. Макарова і пр. Жовтневому винесуть на розгляд депутатської планово-бюджетної комісії.
 
 
Коментарі (1)
Арина Паулина
02 Жовтня 2021 p. 20:09
Герасименя не выполняет решения судов и контролирующих органов, присваивает городских средств. По семейному положению бабник. Любовницу зовут Тамила. Гусар, блин.